ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ:

Γεννήθηκα στην Κατερίνη. Έλκω την καταγωγή μου από την Κρήτη, από τη μεριά του πατέρα, ενώ η μητέρα μου ήταν ντόπια Κατερινιώτισσα. 

 

Αφού αποφοίτησα από το Γυμνάσιο της πόλης μας συνέχισα σπουδάζοντας φαρμακευτική στην Bologna της Ιταλίας.                     

                     

 

                                       

Επί σειρά ετών διατηρούσα φαρμακείο στην Κατερίνη. Είμαι μητέρα του Βασίλη Τσιρόπουλου, φαρμακοποιού και του Μανώλη Τσιρόπουλου, μηχανικού περιβάλλοντος. 

 

 

 

Ασχολήθηκα ενεργά με κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στον τόπο μας αναπτύσσοντας δημιουργική δράση ως μέλος στην Κινηματογραφική Λέσχη, στο Λύκειο των Ελληνίδων και σήμερα στο κοινωνικό φαρμακείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης. Επιπλέον, διετέλεσα Πρόεδρος στον σύλλογο Κρητών, έφορος λόγου & τέχνης και έφορος χορωδίας, στην Εστία Πιερίδων Μουσών.

 

Τη διετία 2007-2008, στη διάρκεια της θητείας μου ως αντιδημάρχου Παιδείας & Πολιτισμού στον Δήμο Κατερίνης, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος εμπνεύστηκα, σχεδίασα και ξεκίνησα τον θεσμό των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ. Παράλληλα, καθιέρωσα την κινητή έκθεση βιβλίου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, καθώς και μία σειρά άλλων αξιοπρόσεκτων δράσεων.

 

Η αγάπη μου για τα κοινά του τόπου με οδήγησαν να θέσω υποψηφιότητα για τον Δήμο μας. Δεσμεύομαι ότι όπως διαχρονικά έχω πράξει, έτσι και τώρα θα υπηρετήσω τον θεσμό με όλες μου τις δυνάμεις, ενώ θα εργαστώ δημιουργικά, για την Κατερίνη της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού και της επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών μας.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ