ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ

Με αφορμή το νέο τηλεφωνικό γκάλοπ, που διενεργείται αυτή την περίοδο για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Κατερίνης, όπου όταν ρωτούν για τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» και τον επικεφαλής Γιώργο Νταντάμη αναφέρονται σ’ αυτόν ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καμία μνεία δεν γίνεται για στήριξη άλλων υποψηφίων από κάποιο κόμμα, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

Η Δημοσκόπηση είναι μία ερευνητική μέθοδος για την αποτύπωση και τη διερεύνηση των διαθέσεων, των γνωμών ή των συμπεριφορών του πληθυσμού ή ομάδων πληθυσμού μέσω επιλεγμένων (γραπτών ή προφορικών) ερωτημάτων. Ο τρόπος όμως που διατυπώνονται οι ερωτήσεις καταδεικνύει αφενός στόχευση για χειραγώγηση της κοινής γνώμης και αφετέρου δόλο ως προς την αντιμετώπιση άλλων υποψηφιοτήτων για το Δήμο Κατερίνης.

Αναγνωρίζουμε ότι η παρούσα προεκλογική περίοδος είναι ορόσημο για το μέλλον του Δήμου Κατερίνης και είναι εύλογο το άγχος για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου. Όμως, αυτό μπορεί να επιχειρηματολογήσει την επιλογή πρακτικών προβοκάτσιας και αθέμιτου ανταγωνισμού; Με τέτοιες επιλογές καταδεικνύεται η αδυναμία και η ανασφάλεια αυτού που παρήγγειλε το νέο γκάλοπ και που είναι ήδη γνωστό στους κόλπους της τοπικής μας κοινωνίας.

Διάβασε ή άκουσε κανείς κάποια ανακοίνωση κόμματος για οποιονδήποτε δημοτικό συνδυασμό στην Κατερίνη;

Έγινε μήπως κάποια επίσημη ανακοίνωση εξ ονόματος του Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη ή της Φώφης Γεννηματά για χρίσματα σε δημοτικούς συνδυασμούς; Ή μήπως κάποια κομματική επιτροπή ανακοίνωσε επισήμως στην Πιερία χρίσματα ή στήριξη προς τους δημοτικούς συνδυασμούς; Δεν ξέρουμε τάχα ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αφού έχουν αλλάξει οι κομματικές στοχεύσεις και οι προσανατολισμοί στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Αυτή την περίοδο ακούγονται και λέγονται πολλά. Ας επικεντρωθούμε σ’ αυτά που λένε οι επίσημες πηγές γιατί είναι η μόνη αλήθεια. Οποιαδήποτε άλλη αναδιατύπωση φήμης ή αοριστολογίας έχει ως μοναδικό στόχο να θολώσει τα νερά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Και να υπενθυμίσουμε άλλωστε σε όσους επιλέγουν τέτοιες πρακτικές και παραποιούν τη χρήση του εργαλείου των δημοσκοπήσεων, ότι κάπως έτσι αναδείχθηκαν ως αναξιόπιστα εργαλεία τα γκάλοπ. Γελοιοποιούνται πλέον από τους ίδιους μας τους συμπολίτες. Γιατί και γνώμη έχουν και ξέρουν τι τους γίνεται, δεν είναι αγέλη. Ας τους ακούσουμε γιατί έχουν πολλά να μας πουν.

Θα ζητούσαμε πολλά αν καταθέταμε ως αίτημα να επικρατήσει ένας πολιτικός πολιτισμός αυτή την περίοδο σεβόμενοι τους συνδημότες μας, τους συναγωνιστές μας αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς;

Όταν αποφασίσαμε να κατέλθουμε στο στίβο των δημοτικών εκλογών στο πλευρό του Γιώργου Νταντάμη γνωρίζαμε ότι πρόκειται για έναν Ανεξάρτητο Συνδυασμό που στόχο έχει να ενώσει υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου προσφέροντας μια νέα πρόταση διοίκησης στο Δήμο Κατερίνης. Μήπως αυτό φοβούνται κάποιοι και προσπαθούν με τέτοια τεχνάσματα να θολώσουν το τοπίο; Μάλιστα, στην πρόσφατη συνάντηση του ολοκληρωμένου πλέον συνδυασμού μας, στις 12 Οκτωβρίου, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε και συνομολογήσαμε ότι είμαστε ένας ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός με τη συμμετοχή ατόμων από όλα τα κόμματα αλλά και ανθρώπων που δεν εντάσσονται σε καμία παράταξη. Αποφασίσαμε επίσης να ανακοινώσουμε ότι θέλουμε το σεβασμό όλων των κομμάτων. Όχι χρίσματα.

 Δημοκρατία σημαίνει πρωτίστως σεβασμός του άλλου. Κι αυτό θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. θα αγωνιστούμε για την αλλαγή, για ένα ελπιδοφόρο αύριο όπου τέτοιες πρακτικές, τόσο σε προεκλογικό επίπεδο όσο και στην καθημερινότητά μας, την επόμενη ημέρα των εκλογών θα εκλείψουν. Γιατί μετά τις εκλογές, όλοι μαζί θα πρέπει να εργαστούμε για τον Νέο Δήμο Κατερίνης.

Εμείς μιλάμε με επιχειρήματα, όχι με προβοκάτσιες.

Αναδεικνύουμε τις θέσεις μας, δεν θολώνουμε το τοπίο προκαλώντας σύγχυση.

Κοιτάμε και ακούμε τους συνδημότες μας, όχι τους πολιτικά «αντιπάλους» μας.

Κερδίζουμε συνειδήσεις, όχι ψήφους.

Καταθέτουμε την ψυχή μας, την προσωπική μας διαδρομή, στη διάθεση των συνδημοτών μας γιατί οι Κατερινιώτες έχουν και μνήμη και κρίση και συνείδηση. Επιθυμούμε να ανοίξουμε το δρόμο σε μία νέα φιλοσοφία εκλογών και διοίκησης, όπου δεν κυριαρχούν οι μονόφθαλμοι ή οι λογικές του μη χείρον βέλτιστον, αλλά πλέον περνάμε σε μια εποχή όπου ζητούμε μέσα από την υποψηφιότητά μας ο τόπος μας να εμπιστευτεί και να αναδείξει τους καλύτερους, αυτούς που είναι για όλους, για το κοινό συμφέρον μας.

Ας προασπίσουμε μέσα από την προεκλογική μας συμπεριφορά το δικαίωμά τους να επιλέξουν τους καλύτερους συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά του τόπου.   

 

Ο επικεφαλής Γεώργιος Δ. Νταντάμης

και οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι

 του Συνδυασμού Ανανέωση Τώρα.

 ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ