ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

  • Πώς αξιολογείτε τη συμφωνία των Πρεσπών; Θεωρείτε πως λύνει τα παλιά ή δημιουργεί νέα προβλήματα; Τι θα θέλατε να κάνει η ελληνική Βουλή;

 

  • Προσπαθώντας να κρίνω την Συμφωνία των Πρεσπών, οφείλω να πω ότι, όπως κάθε διπλωματική διαπραγμάτευση, έχει θετικά και αρνητικά σημεία. Δυστυχώς, η συμφωνία δεν κατόρθωσε να γίνει μια εθνική υπόθεση. Δεν επετεύχθη η αναγκαία πολιτική συνεννόηση ώστε να υπάρξει ομοψυχία και δυναμική σ’ ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα. Αυτή τη στιγμή επικρατεί σύγχυση και διχόνοια. Συμφωνώντας με τον κ. Αλέξανδρο Μαλλιά, Πρέσβη επί Τιμής, μέσα σ’ αυτό το κλίμα «η αντίθεση στη Συμφωνία διογκώνεται. Τα θετικά της σημεία, διότι υπάρχουν, παραγνωρίζονται. Τα αρνητικά, διότι υπάρχουν, κρύβονται ή δαιμονοποιούνται».

 

Με λυπεί ο διχασμός που βιώνουμε. Ένα εθνικό ζήτημα και μία διεθνής συμφωνία κρίνονται μέσα από ένα κομματικό πρίσμα.  Πιστεύω ότι δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα υπό τη σκιά των εκλογών.

 

Με έχει απογοητεύσει το επίπεδο των συζητήσεων στην Ελληνική Βουλή. Η ευκολία που αποδίδουμε οι Έλληνες σε Έλληνες χαρακτηρισμούς όπως προδότης, εθνικιστής, υποκριτής, δειλός, υποτελής. Και αυτό το παράδειγμα μεταφέρεται και στους ευρύτερους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι έχουμε δικαίωμα, είτε είμαστε υπέρ είτε κατά της Συμφωνίας, να εκφράζουμε τη γνώμη μας ελεύθερα χωρίς να αναγόμαστε σε ανθέλληνες ή προδότες.

 

Όλο αυτό το σκηνικό με λυπεί ως Έλληνα, Δημοκράτη, Πατριώτη και Πολιτικό. Και, την ίδια στιγμή, με πεισμώνει να επικεντρωθώ στον τόπο μου, την Πιερία, στην καρδιά της Μακεδονίας μας για να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες, την παράδοση, την πολιτιστική μας ταυτότητα. Με οδηγεί μέσα από την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Κατερίνης και την στελέχωση ενός ακομμάτιστου αλλά όχι απολίτικου συνδυασμού, να αποτελέσω το παράδειγμα ενός Μακεδόνα πολιτικού που ενώνει αντίθετες φωνές και τις εμπνέει να σέβονται ο ένας τον άλλο για την πρόοδο του τόπου μας.

 

Γεώργιος Δ. Νταντάμης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Ανεξάρτητος Συνδυασμός «Ανανέωση Τώρα»

 



ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ