ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – 19ΗΣ ΜΑΙΟΥ.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 11 ΝΟΕΜΡΙΟΥ 2018.

 

«Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει», Ν. Καζαντζάκης.

Μακάριος ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης γιατί η προσωπική του διαδρομή ενσάρκωσε όλα τα ιδεώδη της ανθρώπινης ύπαρξης. Τίμησε με τη ζωή του τον συνάνθρωπο, την κοινωνία, την παράδοση.

Μόνο περηφάνια μπορεί να αισθάνεται η οικογένειά του. Η σύζυγός του κ. Ευωδία, τα παιδιά του Σημέλα, Μαρία και Κερεκή καθώς και τα εγγόνια του Σοφία και Λευτέρης. Ειδικότερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την κόρη του Σημέλα γιατί με το λόγο της μας καθήλωσε. Λόγος ουσιαστικός που ανέδειξε το μεγαλείο της ζωής του Ελευθέριου Ελευθεριάδη ώστε να αναφωνήσουμε Άξιος, Αθάνατος!

Συγχαρητήρια στους Ποντιακούς Συλλόγους Ν. Πιερίας για την πρότασή τους προς το Δήμο Κατερίνης ώστε να στηθεί η προτομή του Ελευθέριου Ελευθεριάδη στην Πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, αναγνωρίζοντας την εξέχουσα προσωπικότητά του και την καθοριστική συμβολή του στην πορεία των Ποντίων στον τόπο μας. ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ