Γ. Νταντάμης, υπ. Δήμαρχος Κατερίνης: «Ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε την ελληνική ψυχή. Πιστεύω στην Ελλάδα και στους Έλληνες»

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει ξεχωριστή θέση στη μνήμη της μακραίωνης και ένδοξης ιστορίας μας. Το αγέρωχο «ΟΧΙ» του 1940, που με τόσο θάρρος βροντοφώναξαν οι συμπατριώτες μας αποτυπώνει την πίστη στο ιδανικό της Ελευθερίας, την Εθνική Υπερηφάνεια και Αξιοπρέπεια.

Η μικρή και πολυδοκιμασμένη Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της ενάντια στο φασισμό, τον παραλογισμό, την αλαζονεία, τη βιαιότητα. Με σθένος και απαράμιλλο θάρρος οι πρόγονοί μας έδωσαν άνισους αγώνες μέχρι θυσίας για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας για την Ελευθερία. Και βγήκαμε νικητές. Γιατί σεβαστήκαμε και πολεμήσαμε για τις αξίες και τα ιδανικά μας. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας ως έθνος. Σε σημείο που ο μεγάλος Βρετανός ηγέτης Ουίνστον Τσώρτσιλ  είπε για τους Έλληνες:

«Κάποτε λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από σήμερα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν έλληνες».

 

Τιμούμε σήμερα την πίστη στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Τιμούμε τους προγόνους μας που αυτοθυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι!

Έχουμε πολύτιμη και βαριά παρακαταθήκη. Και, καλούμαστε σήμερα να τη μιμηθούμε σ’ ένα άλλο επίπεδο. Η οικονομική κρίση που μας εξαθλίωσε και μας δίχασε, η αδιαφορία που δείχνουμε οι Έλληνες προς τα κοινά και τους ηγέτες αυτής της χώρας πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην Ελπίδα. Οφείλουμε να ξαναβρούμε τη χαμένη ταυτότητά μας και να μιμηθούμε τη μαχητικότητα και την πίστη στα ιδανικά των προγόνων μας. Έτσι, θα νικήσουμε και πάλι!

 

Πιστεύω στην Ελλάδα. Πιστεύω στους Έλληνες. Πιστεύω στους Κατερινιώτες. Πρέπει και πάλι με συνέπεια και επιμονή να επιστρατεύσουμε τις δημιουργικές, αυθεντικές και αξιόπιστες δυνάμεις του τόπου μας σ’ έναν κοινό αγώνα για την ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία. Να αφήσουμε πίσω μας το κακό παρελθόν, τις μικρότητες. Να ξεπεράσουμε όσα μας πλήγωσαν με αγωνιστικό πνεύμα και διαφάνεια.

 

Ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε αυτή την ελληνική ψυχή που μόνο περηφάνια μας χάρισε στο παρελθόν. Ο καθένας από τον τομέα που υπηρετεί, δεν περισσεύει κανείς!

 

Προσωπικά, καταθέτω δημόσια την ειλικρινή αφοσίωσή μου στον τόπο μου, το Δήμο Κατερίνης. Θα γίνω φάρος για την αναζήτηση ενός modus Vivendi, όπου με υπευθυνότητα και ρεαλισμό, με καθαρούς στόχους και ξεκάθαρο, διάφανο λόγο, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόοδο του Δήμου μας.

 

Ζήτω το Έθνος!ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ