ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ

      ΠΡΟΣ:    

                                                 κ. Θωμά Γεράκη,

                                                                          Ιδιοκτήτη «Marc» & Γ.Γ. ΣΕΔΕΑ

 

Κατερίνη, 23 Οκτωβρίου 2018

κ. Γεράκη,

Με την παρούσα επιστολή θέλω και γραπτώς να σας καταθέσω την  έντονη δυσαρέσκεια του Συνδυασμού μας αναφορικά με τη διατύπωση των ερωτημάτων της τηλεφωνικής δημοσκόπησης που διενεργεί η εταιρείας σας «Marc» στο δήμο Κατερίνης αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, όταν αναφέρεστε στην υποψηφιότητά μου, με αναφέρετε ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι τελείως ανυπόστατο καθώς είμαστε ένας Ανεξάρτητος Συνδυασμός και ουδέποτε έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση χρίσματος ή στήριξής προς εμάς από κάποιο κόμμα. Επιπλέον, στις ερωτήσεις που θέτετε καμία μνεία δεν γίνεται για τη στήριξη άλλων υποψηφίων από κάποιο κόμμα. Θέλω λοιπόν, παράλληλα με την ενημέρωση για την πολιτική ταυτότητα του συνδυασμού μας, να σας καταθέσω και τις επιφυλάξεις μου για την αξιοπιστία της συγκεκριμένης δημοσκόπησης που, καταφανέστατα από λανθασμένη πληροφόρηση που είχατε από τους εντολείς σας, διεξήχθη με ορολογία και επισήμανση λανθασμένη όσον αφορά την κομματική ταυτότητα.

Η διαμαρτυρία μου έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι μέσω των τουλάχιστον 1000 τηλεφωνημάτων που ενδεχομένως έχετε ήδη ολοκληρώσει, αριθμός που είναι ενδεικτικός για την εγκυρότητα της δημοσκόπησης για τον πληθυσμό του δήμου μας, δίνετε λάθος πληροφορία η οποία, αν δεν είναι εσκεμμένη ώστε να χειραγωγήσει τη γνώμη των πολιτών, και πάλι θολώνει το τοπίο και οδηγεί σε λανθασμένο αποτέλεσμα. 

Στη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας σας με τον Νομικό εκπρόσωπο του συνδυασμού μας κ. Χαράλαμπο Μπρουσκέλη, αναφέρατε ότι αυτή την πληροφόρηση είχατε από τον εντολοδόχο σας. Αν και η πολυετής και επιτυχημένη διαδρομή σας στο χώρο των δημοσκοπήσεων καταδεικνύει αφενός, τη βαθιά γνώση σας ως προς την ορθότητα απόδοσης των ερωτημάτων και τους βασικούς όρους στάθμισης ενός ερωτηματολογίου και αφετέρου, είστε άρτιος γνώστης της πολιτικής επικαιρότητας, αποδεχόμαστε ως συνδυασμός τη μη ορθή πληροφόρησή σας από τον εντολοδόχο σας. Εντούτοις, η λανθασμένη διατύπωση της ερώτησης που έχει επαναληφθεί σε τουλάχιστον 1000 τηλεφωνήματα δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις και κατ’ επέκταση εσφαλμένο αποτέλεσμα, εξακολουθεί να υφίσταται ως γεγονός.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω επισήμως ότι στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού μας συνομολογήσαμε ότι  είμαστε ένας ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός με τη συμμετοχή ατόμων από όλα τα κόμματα αλλά ακόμη και ανθρώπων που δεν εντάσσονται σε καμία παράταξη. Θέτω, λοιπόν υπόψη σας το συγκεκριμένο λάθος. Ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά θεωρούμε ατυχή και κακοπροαίρετη την πληροφόρηση που δόθηκε στην εταιρία σας. Επιθυμούμε σε τυχόν μελλοντική δημοσκόπησή σας για το Δήμο μας να αναφερθείτε με την ορθή ιδιότητά μας, ως ανεξάρτητου συνδυασμού. Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας προς διαφύλαξη των αρχών που πρεσβεύουμε και της δεοντολογίας που οφείλουν όλοι οι υποψήφιοι και εμπλεκόμενοι στα εκλογικά δρώμενα να τηρήσουν. Σε μια ενδεχόμενη μεταξύ μας συνεργασία στο άμεσο μέλλον να γνωρίζετε ότι θα έχετε ορθή και έντιμη πληροφόρηση.

Τέλος, κ. Γεράκη μένουμε στο λόγο σας όταν κατά την τηλεφωνική συνομιλία σας με τον Νομικό μας Σύμβουλο υπογραμμίσατε ότι σε περίπτωση που δημοσιευτεί αυτό το εσφαλμένο γκάλοπ, η εταιρεία σας θα ανακοινώσει το ακριβές ερώτημα που τέθηκε ως προς την υποψηφιότητά μου, καταδεικνύοντας την ανακρίβεια που εμπεριείχε για την ορθότητα της πληροφόρησης της τοπικής μας κοινωνίας.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Δ. Νταντάμης

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ»

για το Δήμο Κατερίνης

 ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ