Βιογραφικό Τζένης (Πολυξένης) Ηλιοπούλου

 

Η Τζένη (Πολυξένη) Ηλιοπούλου γεννήθηκε  και  μεγάλωσε στον Άνω Άγιο Ιωάννη Πιερίας. Είναι το τρίτο παιδί του Αλέξανδρου Ηλιόπουλου από την Καισάρεια του Πόντου και της Ευαγγελίας Χριστοδούλου από την Ελασσόνα. Πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, της Μαρίας, του Παναγιώτη, του Αλέξανδρου και του Αχιλλέα και σύζυγος του Λευτέρη Παπαδόπουλου το γένος Μεϊμάρη, με καταγωγή από τον Πόντο και την Κρανιά Λάρισας.

 

Σπούδασε στο Παιδαγωγικό, Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της το ανήσυχο πνεύμα της την οδήγησε να ασχοληθεί με τα κοινά όντας ενεργό μέλος των Φοιτητικών Συλλόγων.

 

Το 2000 διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ ως Νηπιαγωγός έχοντας προηγουμένως εργαστεί και ως αναπληρώτρια. Υπηρέτησε στη Ρόδο, στο Λουτράκι Αριδαίας και στα Γιαννιτσά, πριν μετατεθεί στην Πιερία.  Στο  Ν. Πιερίας  εργάστηκε  σε πολλές σχολικές μονάδες  (Μακρύγιαλο, Αιγίνιο, Καρυές Πέτρας, Τρίλοφο, Καλλιθέα, 9ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης). Σήμερα υπηρετεί στο 22ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης (συστεγάζεται με το 9ο Δημοτικό). Επί σειρά ετών διετέλεσε  Προϊσταμένη σε πολλές σχολικές μονάδες.

 

Συμμετείχε σε δράσεις και προγράμματα με στόχο το «άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία».  Πριν το Πάσχα του 2017, ως προϊσταμένη στο 22ο Νηπιαγωγείο  ήταν  αξιοσημείωτη  η  συμβολή  της  σε ‘‘Πρόγραμμα για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Τανζανία’’. Στόχος του προγράμματος  ήταν η συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία μέσω της Εξωτερικής  Ιεραποστολής  της Ι.Μ. Κίτρους  προωθήθηκαν  στην  Επισκοπή Αρούσης Τανζανίας για την κατασκευή σχολείου. Για τη συμμετοχή αυτή τόσο το 22ο Νηπιαγωγείο όσο και η ίδια έλαβαν τα εύσημα του   Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  Γεώργιου Χρυσοστόμου.

 

Η Τζένη Ηλιοπούλου ως ενεργός πολίτης και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Π.Α.Σ.Γ. “Καλλιπάτειρα” και αποτελεί ένα απο τα ιδρυτικά μέλη του παραρτήματος Πιερίας. Παραμένοντας ανήσυχο πνεύμα συνεχίζει να συμμετέχει σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, γνωστικά και άλλα προγράμματα, σε πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους (όπως η Ένωση Ποντίων, ο Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας), σε εθελοντικές προσπάθειες (π.χ. δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, όπως το πρόγραμμα «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».

 

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δακτυλογραφίας, φωτογραφίας και κοπτικής ραπτικής, καθώς και  εκπαιδευτικό  πρόγραμμα του  Κέντρου  Επαγγελματικής  Κατάρτισης ΔΕΛΤΑ  για  την  επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση Εκπαιδευτών. Επίσης, έχει λάβει πιστοποίηση στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων. Συμμετείχε στον επιμορφωτικό κύκλο  «Πώς διαβάζουμε έργα τέχνης – Πολιτισμικές και Εκπαιδευτικές Επεκτάσεις» της Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης».

 

Το 2018 η Τζένη Ηλιοπούλου έκανε δεκτή την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Κατερίνης Γιώργου Νταντάμη να συμμετέχει ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Ανεξάρτητο  Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ».  Γεγονός  που  της δίνει την ευκαιρία να  προσφέρει  και  σε  αυτοδιοικητικό επίπεδο στην τοπική  κοινωνία,  την εκπαίδευση  και  την οικονομία του Δήμου Κατερίνης.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ