Σωτηρία Ι. Ουσταμπασίδου

 

 

Η Σωτηρία Ουσταμπασίδου μεγάλωσε και ζει στην Κατερίνη.

Είναι κόρη του Ιωάννη Ουσταμπασίδη (συνταξιούχου ΔΕΥΑΚ) με καταγωγή από τον Τρίλοφο Πιερίας, και της Όλγας Παπαδοπούλου. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Τσακυρίδη και έχει ένα γιο, τον  Παναγιώτη.

 

Εκπαίδευση – Εργασιακή Εμπειρία

Πτυχιούχος του Τμήματος Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Πτυχιούχος του Τμήματος αισθητικής του ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Τελειόφοιτη του Τμήματος «Συνοδός Βουνού» του ΔΙΕΚ Κατερίνης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στον Ορειβατικό Σύλλογο Λιτοχώρου βάζοντας το βουνό στη ζωή της οικογένειας.

Γνωρίζει Αγγλικά και Πληροφορική.

 

 

Εργάστηκε για 15 χρόνια ως ιδιωτική υπάλληλος στους τομείς της Γραμματειακής Υποστήριξης, των Πωλήσεων και στην Υποδοχή και Φιλοξενία Ξενοδοχείων (Reception).

 

Εθελοντική Δράση

Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας από το 2010. Ως διαβητική η ίδια της, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα του νοσήματος και κυρίως τον αυξανόμενο αριθμό των νοσούντων με σακχαρώδη διαβήτη, σε όλες τις ηλικίες, αναπτύσσει σημαντική δράση που αφενός στοχεύει στην ενημέρωση του κόσμου και αφετέρου στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών, σε ιατρική περίθαλψη και παροχές, για τους διαβητικούς.

 

Επίσης, μεγάλη είναι η δραστηριοποίησή της για τον παιδικό διαβήτη όπου προωθεί μέσω του συλλόγου στα σχολεία τη δημιουργία «ενσυναίσθησης» μεταξύ των παιδιών ώστε να αποδέχονται και να στηρίζουν τα παιδιά με διαβήτη. Παράλληλα, ενισχύει το εκπαιδευτικό προσωπικό με απαραίτητες γνώσεις για τη διαχείριση περιστατικών παιδιών με διαβήτη.

 

Ως μέλος στον αθλητικό σύλλογο ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ συμμετείχε στη διοργάνωση των αγώνων τριάθλου «almiraMAN». Μέσα από τη δράση της προσέλκυσε χορηγίες για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του τριάθλου.

 

Είναι μέλος του συλλόγου δρομέων ΑΠΣ ΖΕΥΣ.

 

Υπήρξε εθελόντρια στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Πυροσβεστικό Σώμα Κατερίνης και στην διοργάνωση του Olympus Marathon.

 

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης

 

Κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», με επικεφαλής τον Γιώργο Νταντάμη.

«Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά είναι απόρροια της εθελοντικής και συλλογικής μου πορείας. Θέλω τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, να μπορούν να ζουν αρμονικά και ισότιμα με όλα τα μέλη μιας κοινωνίας που θα σέβεται κάθε ιδιαιτερότητά τους. Πιστεύω σε έναν Δήμο, όπου τα παιδιά μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες θα αποκτήσουν τα τρία κλειδιά, της ενσυναίσθησης, αποδοχής και αγάπης. Είμαι έτοιμη να δράσω εθελοντικά, όπως το κάνω όλη μου τη ζωή, με αγάπη για τον συνάνθρωπο και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό του τόπου», σημειώνει η Σωτηρία Ουσταμπασίδου.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ