Ο Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Γ. Νταντάμης: «Οι μαθητές μας αξίζουν ίδιες παροχές και ευκαιρίες με τους δυτικοευρωπαίους»

 

Στο πλαίσιο του διαλόγου με φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ο υπ. Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης επισκέφθηκε τον Φεβρουάριο την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Γιάννη Καζταρίδη. Τον κ. Νταντάμη συνόδευαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Τζένη Δεληγιαννίδου, Τζένη Ηλιοπούλου, Μαριάννα Καβουνίδου, Πολύκαρπος Παπαγεωργίου, Ελένη Πάτσιου,  Κωνσταντίνος Πετρίδης, Έφη Παπαδοπούλου-Μπίσμπα και Κωνσταντίνος Χατζηιωαννίδης.

 

Κτιριακές ανάγκες

Ανοίγοντας τον διάλογο, ο κ. Καζταρίδης αναφέρθηκε στην ικανοποιητική αναλογία μαθητών/εκπαιδευτικών, στο υψηλό επίπεδο ποιότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού και τόνισε ότι όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια λειτουργούν σε πρωινή βάρδια. Σημείωσε ότι είναι επιτακτική η ανέγερση τουλάχιστον τεσσάρων σχολικών κτιρίων στον Δήμο Κατερίνης υποδεικνύοντας το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στη στέγαση του Μουσικού Σχολείου, στην  αποσυμφόρηση του σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου, την ανάγκη στέγασης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (ΕΕΕΕΚ) σε δικό του χώρο, και την ανέγερση ενός Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), διότι τα υπάρχοντα δύο ΕΠΑΛ δεν επαρκούν.

Δεσμεύσεις του κ. Νταντάμη για την Παιδεία

Ο κ. Νταντάμης ευχαρίστησε τον κ.  Καζταρίδη για την αναλυτική ενημέρωση και τον εποικοδομητικό διάλογο γιατί, όπως τόνισε, «αποτελούν τη βάση του σχεδιασμού των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού μας για τον Δήμο Κατερίνης» και συνέχισε: «Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στους νέους. Θέλουμε να τους δώσουμε όλα όσα απολαμβάνει κάθε ευρωπαίος μαθητής και να στηρίξουμε την προσπάθειά τους για μάθηση/ κατάρτιση και ένταξη στον εργασιακό στίβο με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το σχολείο ως υποδομή και λειτουργία, οφείλει να παρέχει στους μαθητές όλα αυτά που οι οικογένειες πληρώνουν: ολοκληρωμένη εκμάθηση ξένων γλωσσών, άθληση, θέατρο, πολιτισμό. Επιπλέον, όλες οι υποδομές πρέπει να είναι ανοιχτές και για την υπόλοιπη κοινωνία, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν να χτίζονται νέα κτίρια, χωρίς γυμναστήρια ή να στεγάζουμε μονάδες ειδικής αγωγής σε ακατάλληλες υποδομές.

Πρωταρχικές δεσμεύσεις του προγράμματός μας είναι:

  1. Η άμεση καταγραφή των σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων και εκπόνηση προγράμματος αντιμετώπισης των αναγκών με τη συνεργασία των συλλόγων Εκπαιδευτικών και Γονέων & Κηδεμόνων.
  2. Η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων για τους μαθητές.
  3. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.
  4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των κενών αιθουσών 1000 τ.μ. του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου για σχολική χρήση και ιδιαίτερα για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Νταντάμης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΔΙΔΕ Πιερίας και συνομίλησαν με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό.

 ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ