Ο Κώστας Χατζηϊωαννίδης υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης στο Συνδυασμό του Γ. Νταντάμη «Ανανέωση Τώρα»

Κατερίνη, 5 Νοεμβρίου 2018

 

Με τον Γιώργο Νταντάμη ανταμώσαμε  στο ίδιο σταυροδρόμι φτάνοντας σε αυτό από διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές. Η δική μου διαδρομή στα κοινά ξεκίνησε μετά το Γυμνάσιο προς το τέλος του 1972 με την συμμετοχή μου στο φοιτητικό και μεταναστευτικό κίνημα και στους κοινωνικούς αγώνες στην Γερμανία, που έζησα μέχρι το 1988 και στην συνέχεια στην Ελλάδα. Σπούδασα στην Γερμανία, είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργάστηκα και εργάζομαι σε μεγάλες και πολυεθνικές εταιρίες (Ackerman, Telehospital, ΜΕΤΚΑ, AEG και τα τελευταία 28 χρόνια στην Siemens) στην Γερμανία, την Κοζάνη, την Μεγαλόπολη, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε όλη την επικράτεια,  με εμπειρία στην διαχείριση, διεύθυνση και υλοποίηση μεγάλων έργων στην ενέργεια, στις επικοινωνίες, στην ασφάλεια και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές. Παράλληλα συμμετείχα και συμμετέχω σε πολλές δραστηριότητες στα πλαίσια του πολιτισμού.

Διαπιστώσαμε κοινές αναφορές σε σημαντικά θέματα του δημόσιου βίου, για την Δημοκρατία, για την αντίθεση με την διαφθορά, την διαπλοκή, τον ρατσισμό, και για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Διαπιστώσαμε κοινές ανησυχίες και το κοινό όραμα για ένα δήμο που να θέλεις να ζεις και επισημάναμε κοινές αλήθειες για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την συμμετοχή των δημοτών, για ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο βασισμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας με σεβασμό στο περιβάλλον και βελτίωση της πρόσβασης των δημοτών σε υψηλής ποιότητας δημόσια-δημοτικά αγαθά, για τον πολιτισμό, για την εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη), με την ενίσχυση δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών, την θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας και τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με την αξιοποίηση και διάχυση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν με την Απλή Αναλογική με άμεσο και εμφανές αποτέλεσμα την εμβάθυνση και ενίσχυση της δημοκρατίας, την συμμετοχή των δημοτών και την αφομοίωση της ανάγκης συνεννόησης, συμβιβασμών και σύνθεσης στις πολιτικές διεργασίες διοίκησης του δήμου με κοινή αναφορά τον δήμο και τους δημότες.

Ο Γιώργος Νταντάμης είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, που θα εκλεγεί και θα είναι ο νέος δήμαρχος,  γιατί τα πρεσβεύει και τα  εγγυάται όλα τα παραπάνω.

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του με την ποιότητα, την πολυμορφία, τον πλουραλισμό και τον ενθουσιασμό που το διακρίνει είναι ήδη το πρώτο δείγμα γραφής. Συνεργάζομαι με τον Γιώργο Νταντάμη και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ»  με την θέληση να συμβάλλω στην κοινή προσπάθεια και με την πεποίθηση  ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το σήμερα και το αύριο της πόλης μας, ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε τους συνδημότες μας και ιδιαίτερα την νεολαία για την συμμετοχή τους, γιατί γνωρίζουμε το παρελθόν, συνθέτουμε το παρών και χτίζουμε το μέλλον.

 

Κωνσταντίνος  Χατζηϊωαννίδης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Sales and Program manager στην εταιρία SiemensΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ