Ο Γιώργος Νταντάμης για Δήμαρχος Κατερίνης

ΓΙΩΡΓΟΣ-WEB----F----IMG_6074-C-OPT

Είμαι ο Γιώργος Νταντάμης, υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα».

 

Είμαι Αρχιτέκτονας με αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία και σημαντικές παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της Κατερίνης. Η δημιουργία καλαίσθητων κτιρίων υπήρξε πάντα ο επαγγελματικός αυτοπροσδιορισμός μου.

 

Ως ανήσυχος νέος και ενεργός πολίτης άρχισα από νεαρή ηλικία την πολιτική μου δραστηριοποίηση. Εκλέγομαι για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης το 1990 με τον Συνδυασμό του Δημάρχου Μενέλαου Τερζόπουλου. Επόμενος σταθμός, το 1994, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, επί Πασχάλη Μπροφίδη, του οποίου διετέλεσα Πρόεδρος.

 

Ανήκω σε μια γενιά πολιτικών ανδρών που εμπνεύστηκαν από τις δημοκρατικές αρχές της ισοπολιτείας και εφάρμοσαν στην πράξη δίκαιες πρακτικές αναλαμβάνοντας πολιτική δράση για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών. 

 

Σήμερα, επανέρχομαι δυναμικά στην τοπική πολιτική σκηνή, με ευαισθησίες και εμπειρία, διεκδικώντας το αξίωμα του Δημάρχου Κατερίνης.

 

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός του οποίου ηγούμαι, «Ανανέωση Τώρα», απαρτίζεται από εξαιρετικές προσωπικότητες που συνθέτουν μία μοναδική ομάδα που μπορεί να εγγυηθεί το νέο.

 

Στον Συνδυασμό μας υπάρχουν πολιτικοποιημένες υποψηφιότητες που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά και άνθρωποι με σημαντική προσωπική και επαγγελματική διαδρομή. Εφαρμόζοντας πάντα δημοκρατικές αρχές αποκτούμε δυνατούς συμμάχους καθημερινά σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Είμαστε ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος Δημοτικός Συνδυασμός. Χωρίς κομματικές γραμμές και στρατούς, χωρίς να υποκύπτουμε σε «συμφέροντα», αποτελούμε την αξιόπιστη επιλογή και την ελπίδα για τον Δήμο Κατερίνης.

 

Θέλουμε οι δημότες μας να πιστέψουν και πάλι σε πολιτικούς και πολιτικές. Ξεκινήσαμε μια παρέα και σήμερα είμαστε ένας χείμαρρος που θα οδηγήσει τον τόπο μας στην αναγέννησή του.

Ποιος είναι ο Γιώργος Νταντάμης:

Γεννήθηκα

στην Κατερίνη στις 18 Δεκεμβρίου του 1958. Είμαι ο πρωτότοκος γιος του Δημητρίου Νταντάμη και της Σοφίας Νταμπάκη. Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, από τις παλαιότερες στην πόλη της Κατερίνης.

Είμαι έγγαμος

με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου, πολιτικό μηχανικό, με την οποία έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά: τον Δημήτρη που είναι Αρχιτέκτονας, τη Μαρία και την Κωνσταντίνα που είναι Φιλόλογοι.

Φοίτησα

στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και στο 2ο εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων.

Σπούδασα

Αρχιτεκτονική στην Ιταλία, στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Τη διετία 1982–1983

υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως Λοχίας του Μηχανικού (Φοίτησα στη Σχολή Μηχανικού ΥΕΑ στο Λουτράκι, 1982 – 1983).

Το 1984

προσλήφθηκα στον Δήμο Κατερίνης ως Δημοτικός Υπάλληλος, στέλεχος της Τεχνικής υπηρεσίας, όπου και διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1988, παραιτήθηκα από τη θέση του Δημοτικού Υπαλλήλου προκειμένου να ασκήσω το ελεύθερο επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού με αντικείμενο τις μελέτες και τις κατασκευές ιδιωτικών έργων. Αργότερα, έγινα εταίρος στη Μελετητική και Κατασκευαστική Εταιρία «ΜΕΝΤΩΡ».

Το 1990

εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Δημάρχου Μενέλαου Τερζόπουλου ενώ διετέλεσα και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Μετά τη θεσμοθέτηση του Αιρετού Νομαρχιακού Συμβουλίου (1994)

εκλέχθηκα Νομαρχιακός Σύμβουλος, έως και το 1998, με τον Συνδυασμό του Νομάρχη Πασχάλη Μπροφίδη, ενώ εκείνη την τετραετία διετέλεσα και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.

Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 1998

ήμουν και πάλι Υποψήφιος και επανεκλέχτηκα Νομαρχιακός Σύμβουλος, υπηρετώντας τον θεσμό έως και το 2002. Νομάρχης εκείνο το διάστημα ήταν ο Γεώργιος Παπαστεργίου.

Το 2004

πολιτεύτηκα ως Υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος

εκπροσώπησα τον Δήμο Κατερίνης στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Την περίοδο 1992 – 1995

εκλέχτηκα Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας. Διετέλεσα και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας.

Υπηρέτησα ως μέλος

σε πολλούς κοινωνικούς, πολιτιστικούς και εθελοντικούς φορείς (π.χ. στον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας, στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου για 2 χρόνια διετέλεσα μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, στην Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κ.ά.).

Τον Μάρτιο του 2018

ανακοίνωσα επίσημα την Υποψηφιότητά μου ως Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης για τις Δημοτικές Εκλογές στις 26 Μαΐου του 2019. Λίγο αργότερα συγκρότησα τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ».

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ