ΣΤΟΝ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ» Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ»

Γ. Νταντάμης: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι διαβατήριο για την εξωστρέφειά μας»

Τα φιλόξενα γραφεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡΦΕΟ) επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Νταντάμης όπου συναντήθηκε με τους ανθρώπους που καταθέτουν ψυχή καθημερινά για να προάγουν τον τοπικό πολιτισμό. Ο Πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Πασχαλούδης, ο Γ.Γ. κ. Οδυσσέας Μανωλόπουλος, η Ταμίας κ. Ζαφείρω Κουσιοπούλου, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Χάϊδω Παπαχατζή και ο Υπεύθυνος Τύπου κ. Περικλής Χατζηγιάννης υποδέχθηκαν τον κ. Νταντάμη και τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»: τις κυρίες Άννα Αθανασάκη, Σημέλα Ελευθεριάδου, Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, Χριστίνα Σιδηροπούλου και τους κ.κ. Στέλιο Σόρμα και Γιώργο Τσιαλό.

Ο κ. Παπαχρήστος άνοιξε τη συζήτηση κάνοντας μια αποτίμηση της πορείας του ΟΡΦΕΟ, των προβλημάτων και προοπτικών του αλλά και των νέων στόχων που έχουν θέσει ως Διοικητικό Συμβούλιο. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ υπογράμμισε: «Αν κάποιες πόλεις έχουν μια ιδιαίτερη φήμη ανά τον κόσμο, είναι γιατί έχουν κάνει θεσμό ένα μεγάλο γεγονός, πολιτιστικό, αθλητικό ή κάποιο άλλο. Η Κατερίνη και η Πιερία έχουν δημιουργήσει αυτό το θεσμό εδώ και μισό αιώνα, εννοώ το Φεστιβάλ Ολύμπου. Αν αυτό αποκτήσει περισσότερη στήριξη και προβολή να είστε βέβαιοι ότι η Πιερία και κατ’ επέκταση η Κατερίνη θα μπει στον κατάλογο των διεθνών πολιτιστικών πόλεων».

 

 

Γ. Νταντάμης

«Είστε οι άνθρωποι που μας κάνετε περήφανους. Το παρόν διοικητικό συμβούλιο γράφει ιστορία. Με μεθοδική και σκληρή εθελοντική εργασία, καταφέρατε, παρά τις δυσκολίες και την οικονομική κρίση, όχι μόνο να φτάσετε ψηλά το Φεστιβάλ Ολύμπου αλλά και να το φέρετε στη νέα εποχή. Αυτή η σύλληψη της ιδέας για διεθνοποίηση του Φεστιβάλ  είναι κορυφαία. Για εμάς, το Φεστιβάλ εκτός από κύριος φορέας έκφρασης και δημιουργίας, είναι το διαβατήριο της εξωστρέφειας που αναζητούμε ως θέση πολιτική, ως συνδυασμός ανανέωσης ιδεών, θέσεων και προτάσεων. Το Φεστιβάλ είναι διαφήμιση για όλο το νομό. Και, αφού εμείς είμαστε η πρωτεύουσα, θα έπρεπε η Κατερίνη να είναι το σημείο αναφοράς. Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην περιφέρεια αλλά δεν είμαστε περήφανοι να έχουμε επαρχιώτικη αντίληψη. Θέλουμε να γίνουμε κοσμοπολίτες, να αναδείξουμε τον τόπο μας έξω από τα στενά μας σύνορα και είστε το καλύτερο όχημα γι αυτό. Λειτουργείτε άριστα. Δεν έχουμε να σας υποδείξουμε κάτι, εσείς όμως θα πρέπει να λειτουργείτε συμβουλευτικά προς το Δήμο Κατερίνης. Πρέπει να ενταχθείτε θεσμικά, με μια σταθερή προγραμματική σχέση, στο Δήμο διατηρώντας την αυτονομία σας. Για να προχωρήσετε ένα βήμα παραπάνω πρέπει να λυθούν βασικά ζητήματα που σας ταλαιπωρούν. Την ίδια θέληση και μεράκι για την ανάδειξη του πολιτισμού αλλά και για τη δημιουργία του πολιτισμού έχουμε και εμείς ως συνδυασμός. Έχουμε να πούμε πολλά και να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Σας ευχαριστούμε για τη θερμότατη υποδοχή», τόνισε ο κ. Νταντάμης.

 

Ο κ. Παπαχρήστος χάρισε το επετειακό λεύκωμα του Φεστιβάλ Ολύμπου με ειδική αφιέρωση στον κ. Νταντάμη και του ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία. Επίσης, τον εξέπληξε, δείχνοντάς του παλαιότερο έντυπο του Φεστιβάλ όπου αναγράφονταν το όνομά του ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων.

 ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ