Μαρία Τερζίδου

 

Η Μαρία Τερζίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από γονείς οδοντιάτρους, τον Δημήτριο Τερζίδη και την Ελένη Τερζίδου-Παυλίδου. Μεγάλωσε, ζει και εργάζεται ως Ειδικός Ορθοδοντικός στην Κατερίνη. Είναι παντρεμένη με τον Θεοχάρη Ν. Αλέξανδρο και έχει ένα γιο τον Δημήτρη-Απόστολο.

Είναι απόφοιτος  του 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης (1988).

 

 

 

Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 1995).

 

 

 

 

Έχει ολοκληρώσει 3ετή μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ορθοδοντική (1996-1999), και είναι κάτοχος Master of Science in Orthodontics, από το Τμήμα Ορθοδοντικής και Παιδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, Φινλανδία (1999).

 

 

Είναι κάτοχος Τίτλου Ειδικότητος Ορθοδοντικής (2000).

 

 

Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (ακαδ. έτος 1995-1996), συμμετέχοντας ενεργά στις ερευνητικές και εκπαιδευτικές εργασίες του τμήματος.

 

 

Έχει διατελέσει επισκέπτρια ερευνήτρια (visiting researcher) στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, Φινλανδία (1999-2006). Κύριο αντικείμενο της ερευνητικής της δραστηριότητας υπήρξε ο τομέας των Νευρομυϊκών Παθήσεων.

 

 

Πριν την έναρξη των μεταπτυχιακών της σπουδών εργάσθηκε ως γενική οδοντίατρος στην Κατερίνη (1995-1996). Από το 2000 εργάζεται στο ιδιωτικό της ιατρείο στην Κατερίνη, παρέχοντας αποκλειστικά ορθοδοντικές υπηρεσίες στους ασθενείς της. Το 2015 δημιούργησε το δεύτερο ιδιωτικό της ορθοδοντικό ιατρείο στο Αιγίνιο του Ν.Πιερίας, σε μία προσπάθεια διευκόλυνσης της  απολαβής ορθοδοντικών υπηρεσιών  από ένα μεγάλο κομμάτι της Πιερικής περιφέρειας.

 

 

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας, της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος, της Ορθοδοντικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, της ΕΟΓΜΕ και της European Orthodontic Society (EOS). Έχει πολυετή συμμετοχή σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια της Οδοντιατρικής και Ορθοδοντικής επιστήμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

 

Ως μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας, 20 και πλέον έτη,  έχει συμμετάσχει ανελλιπώς, ως ομιλήτρια, συντονίστρια  ή ως εξετάζουσα ιατρός,  σε πολυάριθμες εθελοντικές δράσεις Πρόληψης και Ενημέρωσης του πληθυσμού της Πιερίας από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, σε σχολεία της Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης, στον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας, στον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» της Νέας Τραπεζούντας Πιερίας, δίπλα στους εθελοντές του «Χαμόγελου του Παιδιού», των  «Γιατρών του Κόσμου» και του «Ερυθρού Σταυρού».

 

 

Κάθε χρόνο συμμετέχει σε δράσεις της εθελοντικής ομάδας δράσης «Ο Τόπος μου» όπως αυτή της  πυροπροστασίας του Ολύμπου τους θερινούς μήνες.

 

 

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης.

Έχοντας μεγαλώσει δίπλα σε έναν άνθρωπο, τον πατέρα της Δημήτριο Χ. Τερζίδη, με ένα τεράστιο βιογραφικό και δράση τόσο στον χώρο της Οδοντιατρικής [επί σειρά ετών Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Ανωτάτου Πειθαρχικού της Ε.Ο.Ο., εισηγητής κρίσεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας   όσο και στον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, η βιωματική εμπειρία που κουβαλά είναι εφόδιο προς εποικοδομητική χρήση από την ίδια προς το κοινωνικό σύνολο στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

 

 

Οι ρίζες της από δύο προσφυγικά χωριά του Δήμου Κατερίνης, την Νέα Τραπεζούντα και τον Κούκκο, δικαιολογούν την ευαισθησία της σχετικά με την περιφρούρηση και ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας. Είναι εγγονή του Χρήστου Τερζίδη, του «διδασκάλου» και αναμορφωτή της Νέας Τραπεζούντας,  προς τιμήν του οποίου κάθε χρόνο αποδίδεται το Βραβείο «Χρήστος Τερζίδης», από τον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» Νέας Τραπεζούντας, στους νέους του χωριού που εισάγονται με επιτυχία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης .Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στη χορευτική ομάδα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης.

 

 

Πλην της μητρικής ελληνικής γλώσσας, ομιλεί τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά και Φινλανδικά).

Αγαπά τους ανθρώπους που σέβονται τον συνάνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον. Θαυμάζει τις κοινωνίες που μεριμνούν προστατεύοντας τα άτομα ΑΜΕΑ. Έχει ως αρχή στη ζωή της το «κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» και πιστεύει ακράδαντα πως η Πιερία μας είναι ένας επίγειος Παράδεισος και ο Δήμος Κατερίνης είναι αγαπημένος τόπος με θαυμάσιους ανθρώπους που αξίζουν μία ανώτερη ποιότητα οργάνωσης, εξέλιξης και παροχής των υπηρεσιών από το σύνολο των αυτοδιοικητικών λειτουργών του τόπου.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ