ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ

Γιώργος Νταντάμης: «Τα ρεκόρ στον τουρισμό δεν λύνουν τα πάγια προβλήματα των ξενοδόχων»

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψήφιου Δημάρχου Κατερίνης κ. Νταντάμη, με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. 

Τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» και τη δημοσιογράφο – υποψήφια σύμβουλο κα Χριστίνα Σιδηροπούλου καλωσόρισαν στα γραφεία της Ένωσης η Πρόεδρος κα Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου, οι αντιπρόεδροι της Ένωσης κ.κ. Γιώργος Ζώβας, Δημήτρης Τοπαλίδης και Καλλίστρατος Χαλκίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, τα μέλη κ.κ. Νίκος Μαλιώρας και Γιάννης Παπαδόπουλος και το διοικητικό στέλεχος της Ένωσης κα Άννα Μπαραλιάκου – Σαββίδου.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, η κα Ξυπτερά – Λάμπρου ενημέρωσε για τη δυναμική του ξενοδοχειακού κλάδου στην Πιερία και την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Στη συνέχεια υπογράμμισε τα πάγια προβλήματα των ξενοδόχων ανάγοντας σε σημαντικότερα τις ελλείπεις ή ανύπαρκτες υποδομές, την τουριστική προβολή και την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης.  

 

Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου: «Οι ελλείπεις υποδομές είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας»

«Η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών οφείλεται κυρίως στις τεράστιες προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. Οι ελλείπεις υποδομές είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας, κάτι που μαρτυρούν και οι ίδιοι οι επισκέπτες μας. Η ευθύνη ανήκει κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουμε, όσο καλή κι αν είναι η τουριστική προβολή, αν ο επισκέπτης μας βλέπει εικόνες πλημμυρισμένων δρόμων, σκουπιδιών, απουσία ή προβληματικές υποδομές όπως πεζοδρόμια, δρόμοι, ακτές, αδέσποτα, πάρκινγκ τότε μόνοι μας αποδομούμε την εικόνα μας», σημείωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Ένωσης.

Εύστοχες και σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις όλων των παριστάμενων στη συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων. Ο διάλογος ήταν ουσιαστικός και ο υποψήφιος δήμαρχος αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς που τέθηκαν, κατέθεσε τις απόψεις του και, μεταξύ άλλων, τόνισε:

 «Τα ρεκόρ στον τουρισμό δεν λύνουν τα πάγια προβλήματα των ξενοδόχων. Μιλάμε για τα αυτονόητα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί, αλλά παραμένουν και διαιωνίζονται καταστρέφοντας προσπάθειες δεκαετιών. Ο Δήμος Κατερίνης πρέπει να είναι σύμμαχός σας.  Σύμμαχος επί της ουσίας. Με προγραμματισμό, στόχευση, συνέργειες. Είναι αυτονόητο ότι πρώτιστη ευθύνη και προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα των υποδομών και του περιβάλλοντός μας.

 

 

 Ο Τουρισμός στο  Δήμο Κατερίνης ο οποίος αναπτύσσεται από την παραλιακή ζώνη μέχρι τις κορυφές των Πιερίων, αποτελεί σημαντική παραγωγική δραστηριότητα και συμβάλλει αποφασιστικά στα εισοδήματα  και στην απασχόληση  των  κατοίκων. Πρέπει πλέον να περάσουμε σε πολιτικές εξωστρέφειας. Εσείς είστε ένα δυναμικό που παλεύει για να πετύχει την εξωστρέφεια και εμείς από τη μεριά μας κατανοούμε ότι μόνο σε συνεργασία μαζί σας μπορούμε να πετύχουμε».

Οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τον κ. Νταντάμη για την υποψηφιότητά του και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία και δύναμη στον αγώνα του.ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ